Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Esittely

Jarolan nykyinen tallirakennus on tehty vuonna 2008, joten kyseessä on todella uusi rakennus, jossa on huomioitu monta turvallisuus ja käytännöllisyys seikkaa. Käytävät ovat leveitä, ja niillä mahtuu hyvin kulkemaan, myös hevosia taluttaen, vaikka karsinoiden ovissa olisikin muutama ylimääräinen loimi roikkumassa. Hevoset myös mahtuvat kääntymään käytävällä hyvin, eivätkä jää kiinni mihinkään. Karsinoissa taas on käännettävät ruokakupit, jotka pidetään käännettynä vain ruokinta-aikoihin, jotta hevoset eivät kolhisi itseään niihin. Ruuat on myös helpompi antaa hevosille, kun ei tarvitse turhaan mennä karsinaan. Karsinat ovat kookkaita, 3mx4m, joten myös isompi hevonen mahtuu karsinaan hyvin.

Jarolan historia kuitenkin yltää aina 1850- luvulle asti, jolloin paikalle rakennettiin ensimmäinen tallirakennus. Silloin tallissa oli myöskin suomenhevosia, jotka kylläkin toimivat työhevosina. Tila siirtyi perintönä monta kertaa, kunnes 1900- luvulla talli syttyi mystisesti palamaan. Palon aikana tallissa oli viisi hevosta, joista yksi selviytyi. Tilan perijä ei kuitenkaan halunnut luopua hevosista, sillä muut tilukset olivat vielä säilyneet, joten tilalle rakennettiin uusi talli. Kun tilojen omistaja sairastui syöpään, meni tila pakkohuutokauppaan, josta Rosanna perheineen osti tallin pilkkahintaan. Pienen pintaremontin jälkeen talli on täydessä käyttökelpoisuudessa.

Jarola sijaitsee Keski-Suomessa, hyvien kulkuyhteyksien päässä niin etelä, kuin pohjoissuomeenkin. Tallilta löytyy myös järvi, jota voi halutessaan käyttää uittamisessa. Tiluksilla on myös hyvät maastot, joissa ei tarvitse pelätä tööttäileviä mopoautoja, tai ohi kiitäviä suuria tukkirekkoja. 

 

Tallipiha

Tallipihaan kuuluu itse tallirakennus, useita tarhoja, sekä poneille tarkoitettu pieni pihatto. Myös suurikokoinen kenttä, sekä maneesi koristaa tallin pihapiiriä. Lantala sekä purula ovat aseteltuna siten, että sinne on helppo päästä, mutta se ei tee näkymästä tympeää. 

Tarhojen pohjana toimii laadukas hiekka, ja kesäisin hevosilla on laidunmahdollisuus isoissa ruoholaitumissa. Hevoset tarhaavat joko isommissa porukoissa, tai toisen kanssa, mahdollisuus on tarhata myöskin yksin. Hevosilla on kokopäivätarhaus, eivätkä joudu olemaan tarha-aikoina ilman lajitovereidensa seuraa. Hevosille jaetaan heinät 4x päivässä, ja väkirehut kaksi kertaa. 

Virtuaalitalli
CSS- koodi © Viimakoura
Kuvat ja tekstit ovat Rosannan piirtämiä, ellei toisin mainita, joten kopiointi kielletty!

©2019 Suomenhevostalli Jarola - suntuubi.com